Petev objasnio zbog čega na spisku nema Begovića i zašto je pozvao Pirića

Sport

Selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine Ivajlo Petev (Ivaylo) danas je putem YouTube kanala N/FS BiH odgovarao na pitanja novinara.

Prvo pitanje odnosilo na formaciju koju će naš tim koristiti u predstojećim mečevima.

– S obzirom na to da imamo vrlo malo vremena za pripreme, jako je teško da se sad mijenja sistem igre. Imat ćemo jedan i po trening. Meni je jako bitno da postoji jedna simibioza među igračima. Možda će biti nekih malih promjena, ali nećemo mijenati generalno, jer je preriskantno – rekao je Petev.

Novinare je interesiralo zašto na spisku nema Asmira Begovića, na šta je Petev dao diplomatski odgovor.

– Imam širi spisak. Pogledao sam dosta igrača koji sada nisu pozvani, ali to ne znači da oni nisu tu. Smatrao sam da će ovi igrači koji su ovdje podnijeti pritisak koji ćemo imati za ove utakmice. Ja računam na većinu igrača i vrata su im otvorena – istakao je Petev.

Kako je rekao, Toni Šunjić se nije našao na spisku samo zbog korona protokola.

– Čuo sam se s njim prije nekoliko dana. Jako je teško da on izađe iz zemlje, pogotovo da se vrati. Samo zbog korone on nije na spisku.

Zašto je pozvan Kenan Pirić koji nije standardan u Mariboru, bilo je jedno od pitanja.

– On je iskoristio svoju šansu sada. Mlad je, kvalitetan. Mislim da je on budućnost naše reprezentacije i da se dobro uklapa u tim – pojasnio je Petev i rekao da računa na sve mlade igrače.

– Naravno da računam na sve mlade igrače koje mi imamo. I oni sada imaju kvalifikacije, nisam ih htio dirati zbog toga. Ne bi bilo fer da oštetim U21 s nekoliko igrača, a i jako je teško da sad oni budu starteri kod nas.

Autor: Avaz.ba