Petev: Ne možemo spustiti glavu nakon ovog poraza i plakati mjesecima

Svijet

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine izgubila je od Finske na Bilinom polju rezultatom 1:3 i tako je ostala jbez šansi da se domogne plasmana na Svjetsko prvenstvo u Kataru naredne godine. 

Selektor Ivajlo Petev (Ivaylo) nije bio zadovoljan predstavom svojih izabranika, a i njega je poput navijača šokirao ishod ove utakmice.

– Moje je da se izvinim navijačima koji su došli danas. Veliki upitnik mi je u glavi. Odigrali smo loše, pravili smo velike greške i Fincima smo lako dozvolili da daju dva gola s igračem manje. Šteta je velika da smo napravili 3-4 koraka unaprijed i sada se odjednom vraćamo unazad. Žao mi je iskreno, ali ne možemo ništa učinit. Takav je fudbal – rekao je Petev, te otkrio šta je bio dogovor u svlačionici između dva poluvremena:

– Na poluvremenu je bio dogovor da krenemo s malo više samopouzdanja, da izađemo visoko. Izjednačili smo iz prekida, nakon toga glup faul i primimo gol za 3:1. Fudbal je igra na psihu, možda smo danas i previše izgorili. Šteta da nismo danas nimalo pokazali – rekao je selektor bh. reprezentacije, koji je stao u odbranu igrača:

– Ne možemo promijeniti mišljenje o našim igračima zbog jedne loše utakmice. Ne znam zbog čega je danas bilo ovako. Ne možemo spustiti glavu i plakati danima i mjesecima, moramo naći razloge zašto je ovako bilo. Za tri dana nas čeka nova utakmica – poručio je Petev.

Autor: Avaz.ba