Penelope Cruz nova veleposlanica branda Chanel

Kolekcija nazvana po brodu “Pausa”

Poznata pariska modna kuca Chanel i umjetnicki direktor Karl Lagarfeld sto vec 30 godina kreira brojne kolekcije nadahnjujuci se duhom neprolazne Coco, ce krajem mjeseca u Bankoku predstaviti kolekciju Croisière 2018/2019. Nadahnuta morem i mornarima pokazana je u pariskoj Velikoj palaci proslog svibnja, gdje je bio sagradjen i veliki brod “Pausa” u prirodnoj velicini. Nazivi broda i kolekcije su jednaki.

Drugo predstavljanje privlacnih modela ce se upriliciti na obalama rijeke Chao Phraya, koja prolazi kroz tajlandsku prijestolnicu.- Poznat po bogatoj i razvijenoj kullturi kao i vibrantnoj energiji, Bankok je posebna spona Chanelovog naslijedja i moderniteta-podvlace odgovorni pariske marke!

Kolekcija mornarskog stila istice elegaantne, opustene siluete u skladu sa grderobom prelazne sezone. Duge fluidne haljine slazu se sa kombinezonima hlacama, kostimima i kratkim suknjama, obojenim u sportskom duhu i dopunjenim modnim dodacima, poput malih torbica i beret kapa.

Svjetska zvijezda i modna ikona

Zastitno lice kampanje za kolekciju Croisière je cuvena spanjolska glumica Penelope Cruz sto nakon Keire Knightley, Kristin Stewart i nedavno Margot Robbie, uljepsava modni izraz slavnog branda iz pariske ulice Cambon. Novu veleposlanicu Chanela osobno je fotografirao Karl Lagerfeld, krepki 85 godisnjak koji ne namjerava, uskoro, u mirovinu!

Penelope Cruz je dugo reklamirala kozmeticka dostignuca marke Lancôme i pozirala u odjeci Loewe i Mango. Simpaticna, neposredna i ljupka Madrilenka, rodjena 1972 godine, zapocela je medjunarodnu filmsku karijeru 20 ljeta kasnije ostvarenjem “Jamon, jamon” Bigasa Lune i “Belle Epoque”, u reziji Fernanda Trueba. Snimala je sa najpoznatijim rediteljima poput Stephena Fearsa, Sergia Casstellitta, Roba Marshalla, Asghara Farhadi i posebno Pedra Almodovara, cija je filmska muza. Umjetnca je tri puta nagradjena najvecim priznanjem spanjolske sedme umjetnosti “Goya”, 1997, 2007 i 2009 godine. Dobila je priznanje u Cannesu za najbolju glumicu najpoznatijeg svjetskog festivala 2006.Urucena joj je “BAFTA” i galsko priznanje “César” za cjelokupnu karijeru, ove godine. Skoro desetljece ranije, dobila je i “Oscara” za sporednu ulogu u filmu Woodyja Alena “Vicky, Christina, Barcelona”.

Autor: Dzana Mujadzic