Paris :Zasto je demisionirala ministrica Flessel-Colovic?

Utajena primanja

Bivsa cetverostruka europska prvakinja u macevanju, porijeklom sa Gvadelupe, nedavno je demisionirala sa povlascene aktivnosti- francuske ministrice Sporta. Navodno je pozelila biti slobodna i ostvariti radne projekte, odavno zapocete sa suprugom Denisom Colovicem. Te “osobne razloge” odlaska iz galske vlade, cini se da je uvjetovala Komisija poreske uprave, utvrdrdivsi kako je ministrica utajila primanja tvrtke, pod dugogodisnjom upravom njezinog supruga.

Laura Flessel dans ima 47 godina a udana je za bivseg novinara “Progrèsa”, starog 52 ljeta, od 1996. Roditelji su 15 godisnje kcerke Lëilou. Denis Colovic je dugo radio u galskoj Federaciji macevanja a danas iznajmljuje luksuzne stanove. Njihova tvrtka “Flessel and co” sto je eksploatirala pravo na “image” bivse sampionke, u kojoj je nekadasnja sportistica posjedovala 87,5% a suprug 12,5% sredstava, dozivjela je “ubrzanu disoluciju” 2017 godine, zbog ministarskog zvanja supruge!

Smanjen drzavni budjet

Za 16 mjeseci obavljanja drzavnog zvanja, ministrica je cesto razocaravala javnost nekoherentnim i nepovezanim izjavama, a morala je priznati kako je budjet njezinog ministarstva znacajno smanjen : od 520 milijuna eura, za nesto vise od godinu dana, presao je na 349 milijuna.

Utvrdjeno je kako su sa racuna tvrtke milijuni eura preneseni na zajednicki bankovni racun bracnog para Colovic pa postoji osnovana sumnja, za prisvajanje drustvenih dobara.

Autor: Dzana Mujadzic