PANIKA U ČEŠKOJ U centru Praga 40-tak “džihadista” izvelo bolestan “napad”

prag

Grupa muškaraca odjevena u džihadiste Islamske države izazvala je u nedjelju paniku u centru Praga nakon što su mahali lažnim oružjem i uzvikivali “Allahu akbar”.

Lažni teroristi dovezli su se na trg u Humveeju, a uz vozilo je došetala i deva. Prestravljeni turisti, uključujući djecu, panično su krenuli bježati.

“Ulazila sam na trg i začula pucnjeve. Tada sam ugledala 40-ak ljudi kako trče prema meni i viču. Nekoliko njih je palo na pod, a ostali su ih pregazili”, ispričala je za New York Times Andrea Steinova.

Bolestan performans pod nazivom “Okupacija Praga” djelo je grupe “Ne želimo islam u Češkoj”. Da stvar bude još bizarnija, navodno su i gradske vlasti i policija znali za njegovo održavanje.

Aktivisti su bili opremljeni lažnim oružjem, maskirnim odjelima, lažnim samoubilačkim pojasevima, a čak su imali i “taoca” odjevenog u narančasto odijelo.

Vođa grupe Martin Konvicka bio je odjeven kao imam, obraćao se gomili riječima: “Donosimo vam svjetlo istinske vjere”. Neki građani su mu počeli uzvikivati da je ksenofob. Policajci su na kraju ipak prekinuli performans.


Fake Attack Causes Panic in Prague by dekaavram

Autor: Avaz.ba