“OVO JE CIRKUS…”: Vidno iznervirani Andrej Plenković u Saboru se obrušio na Vidović Krišto, sve zbog…

Svijet Vijesti

Zastupnica Karolina Vidović Krišto pokrenula je inicijativu da se smijeni ministra financija Hrvatske Zdravka Marića zbog njegovog ljetovanja na jahti poduzetnika Blaža Pavičića i “laganja javnosti da taj poduzetnik ne posluje s državom”.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković branio je u srijedu navečer u Hrvatskom saboru ministra financija Zdravka Marića od još jednog pokušaja smjene nazvavši inicijativu bizarnom, a zastupnike koji su je podržali da su “nalik na cirkus”.

“Inicijativu parlamentarna većina odbija i Marić će nastaviti raditi svoj posao na dobrobit hrvatskog gospodarstva”, rekao je Plenković u raspravi o prijedlogu 34-ero oporbenih zastupnika da parlament iskaže nepovjerenje ministru financija Zdravku Mariću.

Plenković je izlaganje neovisne zastupnice Karoline Vidović Krišto u kojem je obrazlagala razloge za pokretanje inicijative nazvao “bizarnim”, a grupu zastupnika koja ju je podržala “nalik na cirkus”.

Plenković je ocijenio da “tirada oporbenih zastupnika”, a koju ovaj put predstavlja Vidović Krišto, ne razumije diobu vlasti, neovisnost pravosuđa, neometan rad policije.

“Puste teorije zavjere su jednostavno tlapnje neupućenih i opterećenih raznim teorijama zavjere”, rekao je premijer Hrvatske.

Kada je riječ o postignućima Vlade, Plenković je spominjao poreznu reformu, smanjenje javnog duga, vraćanje kreditnog rejtinga, očuvanje radnih mjesta upitavši Vidović Krišto što je ona učinila.

“Što ste vi učinili da Hrvatska postane članica EU-a? Ništa, nula, doprinos zero”, kazao je Plenković.

Poručio je kako će Vlada u ovom sastavu biti još nekoliko godina te dalje raditi na boljem i kvalitetnijem životu građana.

Potpredsjednik Vlade i ministar financija Hrvatske Zdravko Marić odbacio je sve navode iz prijedloga za izglasavanje nepovjerenja i kako je rekao “neutemeljene objede” na svoj račun. Dodao je da kategorički odbacuje sve insinuacije koje polaze od toga da je koristio svoj položaj da bi pogodovao interesima prijatelja i poznanika.

“To je napad na moju ljudsku i profesionalnu čast kao i službi kojima sam na čelu”, rekao je Marić te naglasio da svoju dužnost obavlja savjesno i odgovorno. Dodao je da je otvoren za kritičku raspravu o rezultatima svoga rada.

Autor: Slobodna-bosna.ba