Osamdesetogodišnja žena iz Rusije upala u jarak i 24 sata rikom tjerala medvjede

Osamdesettrogodišnja žena iz Habarovskog kraja koja je pošla u šumu u berbu pečurki pala je u močvarni jarak u kome je provela više od 24 časa, sve vrijeme “rikom” tjerajući medvjede koji su se uokolo šetali.

„Žena iz sela Sita pošla je tajgu da nabere pečurke i nestala. Pronađena je poslije više od 24 sata u mulju šumskog potoka koji joj je dopirao do iznad pojasa“, ispričao je agencije TASS član spasilačkog odreda Liga Spas koji je učestvovao u potrazi za nesrećenom ženom.

U šumi u kojoj je pomenuta žena brala pečurke borave medvjedi, a povremeno prolaze i tigrovi. Grupa mještana, pripadnika odreda, lovaca i saradnika dežurne patrolne službe tokom potrage nekoliko puta nailazila je na medvjeđe tragove i njihove ležajeve, i čula zvijeri u neposrednoj blizini.

„Noći, u šumi, nekoliko metara od ležaja medvjeda spasioci su našli kofu s pečurkama i čuli potpuno netipično za životinje režanje i u jarku u potoku vidjeli baku. Ona je režanjem pokušavala da otjera medvjeda koji ju je vrijebao“, rekao je pripadnik odreda Liga Spas.

Dok su je izvlačili iz jarka, u blizini ljudi šetao se medvjed, ali ga je zastrašio automobil koji je u pravi čas pristigao za spasiocima, pa se povukao u tajgu. Žena je smještena u bolnicu. Ona nema povreda, ali je doživjela veliki stres, ništa ne govori, samo spava.

Autor: CdM