Orkanski vjetrovi u Njemačkoj: Poginuo vozač nakon što mu je drvo palo na automobil

Oluja praćena orkanskim vjetrom pogodila je Njemačku, što je dovelo do otkazivanja i odlaganja polazaka vozova i aviona, posebno na zapadu zemlje, a u nevremenu je poginuo jedan muškarac (47) kada je na njegov automobil palo drvo u Bestvigu, nedaleko od Kelna.

Željeznička kompanija “Deutsche Bahn” saopćila je da je obustavila regionalni saobraćaj, kao i saobraćanje vozova na dugim distancama u Sjevernoj Rajni-Vestfaliji, jer je nekoliko linija u prekidu pošto ih je blokiralo drveće koje je palo na šine.

Pojedini letovi s aerodroma u Frankfurtu, najprometnijeg u zemlji, otkazani su. Dva aviona koja su letjela ka aerodromu “Köln-Bonn” preusmjerena su zbog jakog vetra.

Zoološki vrtovi u Dortmundu, Vupertalu i Hamu zatvoreni su iz predostrožnosti zbog oluje, dok se u Disburgu srušio teretni kran i djelimično završio u rijeci Rajni.

Meteorološka služba izdala je u nedjelju upozorenje za velike dijelove zapadne i centralne Njemačke, predviđajući udare vjetra i do 120 kilometara na sat, a danas se očekuju i snježne padavine.

Autor: Kurir.rs