Objavljeni detalji trostrukog ubistva u Sloveniji

Svijet Vijesti

Sloveniju je prekjučer potreslo stravično trostruko ubistvo i samoubistvo. Gašper Bučar, 22-godišnji mladić, u mjestu Janče kod Ljubljane, ubio je oca, majku i sestru nakon čega je presudio i sebi. Motivi zločina nisu poznati, mogu se samo nagađati.

– Kad su mi javili da su mrtvi, mislio sam da su se ugušili plinom. Ne bih ni u najluđim snovima pomislio da bi Gašper tako nešto učinio. Bili su skladna porodica – rekao je rođak Jože Groznik, piše Index.hr. 

Kako su doznale Slovenske novice, policija je u ponedjeljak nešto prije 21 sat primila dojavu Gašperove sestre Klavdije koja ih je nazvala jer je on bio nasilan. Nedugo zatim i Gašper je nazvao policiju te im priznao da je ubio oca Antona, majku Nadu i Klavdiju.

Kad su policajci stigli na mjesto zločina, nisu znali da je Gašper počinio samoubojstvo te su pokušali razgovarati s njim. Budući da se nije odazivao, ušli su u kuću gdje su zatekli tri tijela s ubodnim i prostrjelnim ranama, a onda i tijelo ubice. Dosadašnja istraga pokazala je da je Gašper u suludi pokolj krenuo s nožem, nakon čega je usmrtio ostatak porodice pa sebe.

Policija je potvrdila da se ubio oružjem u vlasništvu njegovog oca koji je bio lovac. 

Portparol policije Valter Zrinski rekao je da Gašper nije imao dosje te da ne postoje informacije koje bi ukazivale na probleme u porodici. No, prema neslužbenim informacijama, Gašperov motivi ipak bi mogli biti problemi još iz doba kad je njegov otac Anton pio. 

Autor: Avaz.ba / Index.hr