Novi Sad: Skrivajući se u cistijerni dvojica migranata preminula, ostali kritično

Dva od četiri migranta koji su prekjuče pronađeni u cistijerni u Futogu preminula su u Kliničkom centru Vojvodine. Pretpostavlja se da su mladići starosti između 20 i 30 godina stigli iz Avganistana.

”U ranim jutarnjim satima u utorak u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine jedna od četiri muške osobe koje su juče primljene sa znakovima toplotnog udara i hipoksije preminula je nakon sprovedenih intenzivnih mera reanimacije i liječenja’’, izjavio je portparol KCV Siniša Knežević. U srijedu, preminuo je još jedan mladić iz cistijerne.

Ljekari kažu da je nezahvalno prognozirati da li će se ostala tri migranta izvući nakon užasa koji su doživjeli u cistjerni.

Radnici perionice u Futogu u Ulici Željeznička našli su migrante u besvjesnom stanju u ponedjeljak kada su krenuli da peru cistjernu slovenačkih tablica.

Iz novosadske policije kažu da je nije utvrđeno nikakvo krivično djelo u ovom nesrećnom slučaju. Izveštaj će uskoro predati tužilaštvu.

”Pretpostavlja se da su bar dvojica iz Avganistana.. S obzirom na njihovo stanje prikupljanje informacija ide malo sporije, Utvrđeno je da krivičnog djela nema i da vozač definitivno nema veze sa migrantima”, rekli su nezvanično iz novosadske policije.

Autor: Beta