Novembarske utakmice nacionalnih selekcija bez prisustva publike

Sport

Sve reprezentativne utakmice u našoj zemlji u novembarskom okupljanju bit će odigrane bez prisustva publike, saopšteno je i Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine.

Seniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine će 12. novembra u 18:00 sati na stadionu Asim Ferhatović-Hase odigrati prijateljski meč sa Iranom, dok će 18.11. u 20:45 na Grbavici u okviru UEFA Lige nacija dočekati selekciju Italije.

Osim seniora, U-21 reprezentativci naše zemlje će se 17.11. u 18:15 sati na Koševu sastati sa Belgijom u susretu kvalifikacija za EURO 2021.

U skladu sa odlukama Kriznog štaba Ministarstva zdravlja FBiH, kao i Kriznog štaba Kantona Sarajevo, koje se tiču ograničenog prisustva ljudi na događajima koji se organizuju na otvorenom prostoru, ovi mečevi će biti odigrani bez prisustva publike.

“U cilju prevencije širenja korona virusa, NSBiH nastavlja da prati preporuke i odluke nadležnih zdravstvenih ustanova, te koordinirano djeluje sa kriznim štabovima na svim nivoima vlasti i vladinim institucijama u Bosni i Hercegovini”, saopšteno je iz Saveza.

Autor: Vijesti.ba