Njemacki Messe Frankfurt zapazen u Parizu

Modna suradnja

“Fairyland for Fashion” , privlacni dogadjaj sto ujedinjuje sajmove posvecene modnoj industriji porijeklom iz Njemacke : Messe Frankfurt France, okupio je nedavno, blizu 20 000 posjetitelja. Njegov predsjednik Michel Scherpe je izjavio kako je zadovoljan aktualnim periodom i posebnim, pozitivnim ugodjajem sto ulijeva nadu! Zakljucio je kako nema velikih, oblasnih dominacija ali se uspjesnost odrazava po nacionalitetu, uprkos napetim odnosima u modnoj industriji. Posjetitelji su dosli sa svih strana svijeta i u francuske salone, sa preciznim poslovnim trgovinskim idejama i ciljevima.

Ne treba zaboraviti kako svaki kontinent posjeduje blokove nacionalnih, modnih prvaka. Zakljuceno je da su i posjetitelji podijeljeni po nacionalnostima osim Francuske, jos uvijek pristalice pariskog koncepta salona Messe Frankfurt, sa povecanjem djelatnosti za 11%. Italija je poslovaanje unaprijedila za 5%, Rusija za 7% a Svicarska za 16%, dok zemlje istocne Europe i Skandinavije biljeze vidljiv i znacajan napredak. Ne zaostaju ni Indija pa Sjeverna Amerika, Juzna Koreja, Libanon dok Kina biljezi polovni uspjeh isto kao i Hong-Kong, Pakistan ili Indonezija. Zbog zabrinjavajucih, politickih okolnosti, Brasil nije iskoristio svoje potencijale, dok su poslovanja sa Tunisom u porastu. Oceanija i Australija ostaju u okvirima prihvatljivog sa napredkom od 2%.

Saloni Messe Frankfurt nastavljaju slusati i slijediti uspjesna trzista, isto kao i razvice ponuda, uvijek u adekvaciji sa brandovima i imageu napredka, posebno u Juznoj Africi, zemlji sto je bila pocasna uzvanica prvog izdanja Leatherworlda.

Messe Frankfurt je svjetski prvak organizacije salona, kongresa i dogadjaja. Sa oko 2500 zaposlenih sto djeluju na 30 sitea, postize godinju zaradu od skoro 700 milijuna eura. Uspjeh ne izostaje jer se planski upotrebljavaju prednosti sektora i medjunarodne distribucije, sto dozvoljava podrsku ekonomskim interesima klijenata, visoku razinu usluga, ponudu na liniji i preciznu organizaciju. Gamma usluga je velika i sastoji se od iznajmljivanja prostora, gradjevina, konstrukcije standova, osobne pomoci, hotelskih prezentacija. Sa sjedistem u Frankfurtu na Majni u vlasnistvu je grada za 60%, dok Land Hesse posjeduje 40% aktivnosti.

Autor: Dzana Mujadzic