“NISAM MOGLA VJEROVATI DA ZAPRAVO PRIČAJU O…”: Oprah mjesec dana nakon svega progovorila o Harryju i Meghan

Vijesti

Prije samog intervjua, Oprah je otkrila kako je poslala poruku Meghan i Harryju te ih pitala koja je njihova namjera.

Više od mjesec dana nakon ekskluzivnog intervjua koji su Meghan Markle (39) i princ Harry (36) dali Oprah Winfrey (67), oglasila i sama Oprah.

Oprah Winfrey razgovarala je s novinarkom Nancy O'Dell o intervjuu sa Meghan i princom Harryjem, prenosi “Insider”.

– Nisam mogla ni zamisliti da će intervju imati toliki odjek te da će javnost i danas zanimati šta se, zapravo, događa – rekla je Winfrey.

Prije samog intervjua, Oprah je otkrila kako je poslala poruku Meghan i Harryju te ih pitala koja je njihova namjera.

– Kad god radim intervju s nekim, neposredno razgovaram s njim. S njima nisam razgovarala, ali sam im poslala poruku i pitala ih šta žele postići intervjuom. Namjera mi je uvijek bitna. Zajednički cilj bio je ispričati istinu. Oni su željeli ispričati svoju stranu priče – nastavila je Oprah.

Novinarka je zatim pitala Oprah je li bila iznenađena koliko su Meghan i Harry bili otvoreni o svemu što im se događalo.

– Da, bila sam iznenađena. U nekim trenucima nisam mogla vjerovati da, zapravo, pričaju o svemu što im se događalo – rekla je Winfrey te nadodala kako misli da su Markle i Harry bili ti koji su sam intervju učinili važnim.

– Razlog zašto je to bio tako značajan intervju, prije svega, znam postavljati pitanja, kao što ih i vi znate postavljati, svi znamo svoj posao, ali ono što razgovor čini ‘moćnim’ je kada pored sebe imate nekoga ko želi biti iskren i ranjiv, baš kao što su i oni bili – rekla je Oprah te nadodala kako ona sebi ne prepisuje zasluge za takav intervju sa Meghan i Harryjem.

– Zaslužna sam što sam im postavljala pitanja, ali intervju je bio takav zbog njihovih odgovora i načina na koji su odgovarali – rekla je za kraj ova voditeljica.

Autor: Slobodna-bosna.ba