Nikšić obrazložio zbog čega nisu htjeli u vlast: SDA je igrala dvostruku ulogu

Predsjednik SDP-a je izjavio da nije fer da SDA poziva BH blok u vlast, dok istovremeno daje podršku članovima HDZ-a i SNSD-a

Glavni odbor Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine (SDP) odlučio je u subotu navečer da ta partija ipak ne ide u koalciju sa nacionalnim strankama na federalnom i državnom nivou.

„Svjesni smo da kažnjavamo SDP u Tuzli, ali uz sva priznanja našoj najjačoj organizaciji, Glavni odbor je ocijenio da ne trebamo odustati od principa“, rekao je novinarima u Sarajevu predsjednik SDP-a Nermina Nikšića, nakon sjednice Glavnog odbora koja je trajala 11 sati.

Predsjednik SDP-a je izjavio da nije fer da SDA poziva BH blok u vlast, dok istovremeno daje podršku članovima HDZ-a i SNSD-a za domove narod u federalnom i državnom parlamentu.

“SDA je igrala dvostruku ulogu, pozivajući Bh. blok u vlast, a u isto vrijeme iskoristila priliku da ojača poziciju SNSD-a i HDZ-a”, rekao je Nikšić novinarima ističući da je SDA na takav način sama urušila svaku mogućnost ulaska SDP-a u vlast.

Autor: Nap.ba