Neymar driblinzima u očaj bacio trojicu reprezentativaca Perua, pogledajte zbog čega je i Pele bio oduševljen…

Sport

Nogometaši Brazila slavili su sa 4:0 protiv Perua u utakmici drugog kola Copa Americe.

Brazilci su upisali novu pobjedu i nezaustavljivo hitaju ka četvrtfinalu. Jedan od najboljih pojedinaca u redovima Brazila bio je PSG-ov napadač Neymar, koji je postigao gol, ali i protivničke igrače dovodio do ludila.

Neymar je sinoć stigao do 68. gola u dresu Brazila i na samo devet golova je od velikog Pelea.

Uživao je PSG-ov nogometaš sinoć na terenu, a najbolje to pokazuje detalj iz 83. minute, kada je driblinzima dovodio do ludila trojicu Peruanaca. Pokazao je nogometne vještine i tehniku koja ga krasi.

Iako iz te akcije nije proizašlo ništa konkretno, Neymar je digao publiku na noge, a video situacije ubrzo je postao viralan na internetu.

“Svaki put kad vidim ovog dječaka, budem nasmijan. Nemoguće mu je ne nasmiješiti se. Zarazno je. Kao i svi Brazilci, uvijek sam sretan kad ga vidim kako igra nogomet. Danas je napravio još jedan korak prema mom rekordu po broju golova za reprezentaciju. I ja ga bodrim da me nadmaši, posmatram ga danas s istim uživanjem kao i kad sam ga prvi put vidio kako igra”, rekao je legendarni Pele.

Neymar je prošao omladinske selekcije Brazila, a za seniorsku reprezentaciju igra od 2010. godine. Ima 107 zvaničnih nastupa i 68 golova.

Zanimljivo da ga je upravo Pele zajedno s Romarijom preporučio tadašnjem selektoru Dungi 2010. godine nakon dobre sezone u Santosu, ali je debitovao tek kod Mana Menezesa u prijateljskoj utakmici protiv SAD-a u New Jerseyju 10. avgusta 2010. godine, kada je imao 18 godina. Nakon samo 28 minuta igre, dao je prvjenac u dresu Brazila.

Brazil je lider na tabeli grupe B sa šest bodova nakon dvije utakmice. U sljedećoj utakmici Brazilci će se sastati s viceprvakom Kolumbijom.

Autor: Slobodna-bosna.ba