Netanyahu izvijestio Bidena o akcijama koje Izrael namjerava da preduzme

Svijet Vijesti

Predsjednik SAD Joe Biden i premijer Izraela Benjamin Netanyahu razgovarali su o situaciji u pojasu Gaze.

Kako je navedeno u saopštenju iz Netanyahuovog kabineta, izraelski lider je obavijestio Bidena o razvoju događaja i akcijama koje je Izrael preduzeo i namerava da preduzme.

Netanyahu je takođe zahvalio Bidenu na, kako je rekao, na „bezrezervnoj podršci SAD za naše pravo da se branimo“ i naglasio da Izrael čini sve da izbjegne povrijeđivanje onih koji nisu umiješani u sukob.

“Dokaz za to je da su u kulama gdje su bile terorističke mete koje je napao IDF (Izraelske odbrambene snage) evakuisani oni koji nisu umiješani“, dodaje se u saopštenju.

Dva lidera su razgovarala nekoliko sati posle udara Izraela iz vazduha u kome je gađana i uništena višespratnica u gradu Gazi u kojoj su bile kancelarija AP-a i drugih medija, navodi ta američka agencija.

Izraelski TV Kanal 12 navodi da je razgovor inicirao Biden i da su SAD veoma zabrinute zbog udara izraelske vojske u Gazi posebno zbog rušenja višespratnice u kojoj su bile kancelarija stranih medija.

Izraelski mediji su prenijeli i izjavu palestinskog ministra Huseina al Sheika da je Biden razgovarao i sa palestinskim predsednikom Mahmudom Abassom o najnovijem razvoju događaja.

Bio je to prvi telefonski razgovor Bidena i Abassa od kada je Biden inaugurisan u januaru, prenosi Beta.