Nestao 1999. godine, pronađen živ i zdrav nakon 20 godina

Simon Lembi, porijeklom iz Angole, imao je svega 14 godina kada je 1999. godine nestao u Belgiji. Iako je bio evidentiran da je “mrtav”, pronađen je živ i zdrav nakon skoro pune dvije decenije.

Lokalni mediji objavili su kako je Lembi nestao iz njegove kuće 1999. u Sent Gilesu, opštini u glavnom gradu Briselu. Izašao je vani i nikada se nije vratio. Za njim je pokrenuta potraga, a obzirom da nije pronađen u zvanične podatke je tada zaveden kao “mrtav”.

Riječ je o jednom od najstarijih dosijea o nestanku u ovoj zemlji.

Simonova majka Meri Džejn izjavila je 2015. u intervjuu za lokalni list o nestanku njenog sina. Prema riječima majke, Simon je 12. novembra 1999. oko 17 sati pitao da li može da gleda televiziju u društvenom centru u Parmestratu, samo pet minuta hoda od kuće, koje je i jedino mjesto za koje je znao u susjedstvu. Majka mu je dozvolila da izađe, a od tada više nije vidjela sina.

Iako su pretpostavke u tom smjeru postojale, mediji navode kako Lembi nije bio otet. Pronađen je živ i zdrav u jednoj evropskoj zemlji, koja nije otkrivena. Danas ima 33 godine.

Briselski zvaničnici će u vezi s ovim slučajem danas organizovati i konferenciju za novinare na kojoj će biti poznato više detalja o sudbini Simona Lembija.

Ono što je poznato jeste da je Lembi s porodicom 1999. godine iz Angole emigrirao u Belgiju. Nestao je svega sedam dana po dolasku u ovu zapadnoevropsku zemlju.

Autor: Anadolija