Napad u Nici: Ženi odsječena glava, ubijene ukupno tri osobe

Svijet Vijesti

Najmanje tri osobe su ubijene u napadu nožem u Nici, javljaju lokalni mediji, a prenosi Reuters. Francuski mediji izvijestili su da su ubijene najmanje tri osobe, a nekoliko njih je ozlijeđeno.

Treća osoba je ubijena u baru ispred bazilike gdje se sakrila.

Gradonačelnik Nice Christian Estrosi rekao je da je osumnjičeni za napad uhićen, a Emmanuel Macron će tijekom dana stići u Nicu.

Dodao je kako se čini da je incident bio teroristički napad na gradsku baziliku Notre Dame i zamolio stanovnike da izbjegavaju to područje kako bi pustili policiju i hitne službe da bez smetnji obavljaju svoj posao.

Francuska televizija Europe 1 je izvijestila da je muškarac napao nekoliko ljudi, a obezglavio je jednu ženu. Istu informaciju je objavio i Reuters pozivajući se na policijski izvor.

Francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin rekao je da je u tijeku policijska operacija i da će on predsjedavati kriznim sastankom, prenosi Index.hr

Ovaj napad se dogodio nedugo nakon što je muškarac čečenskog podrijetla u Parizu francuskom profesoru Samuelu Patyju odrezao glavu.

Nije jasno koji je motiv ovog napada i je li povezan s onim u Parizu.

Autor: Vijesti.ba