Nanovo se snima “Ubistvo u Orient Expressu”

orient_express_buchs

Novi filmski remake cuvenog vlaka Agathe Christie

Poznati roman “Ubistvo u Orient Expressu”, objavljen prvog sjecnja 1934 godine u Londonu i preveden je na 30 jezika. Agatha Christie je prisustvovala i americkoj promociji, nekoliko mjeseci kasnije ali i francuskoj, organiziranoj slijedece godine.

Djelo je nadahnulo poznatog reditelja Sidney Lumeta koji ga je adaptirao za veliki ekran 1974 godine pa ubistvo koje se dogadja izmedju Bosanskog i Slavonskog Broda, smjestio u pustu i ne privlacnu francusku oblast Jura.

Novi remake preduzima britanski glumac i reditelj Kenneth Branagh, koji ce interpretirati slavnog, belgijskog detektiva Herculea Poirota, a u umjetnickoj ekipi su Judi Dench, Michelle Pfeiffer, Johnny Deep,Derek Jacobi, Tom Bateman, Josh Gad, kojima se upravo pridruzila 44 godisnja spanjolska zvijezda, Penelope Cruz.

“Ubistvo u Orient Expressu” je prica o bogatom americkom poslovnom covjeku Ratchettu, ubijenom na neobjasnjiv nacin u vlaku. Hercul Poirot koji je takodjer putovao iz Istambula na zapad, nastoji rijesiti zagonetku. Deep tumaci Amerikanca, zamrsene i maracne proslosti, dok star “Ratova zvijezda” Ridley interpretira guvernantu Mary Debenham. Dench se nasla u ulozi ruske princeze Dagomoroff dok je skoro 60 godisnja, uvijek privlacna Pfeiffer, avanturisticka Hubbard.

Za scenario je zaduzen Michael Green a medju producentima su Ridley Scott, Mark Gordon i Simon Kinberg. Penelope Cruz koja je zavrsila snimanje filma “Escobar” sa suprugom Javierom Bardenom, sto tumaci cuvenog narko bosa pa je u zadnji cas,uspjela pristupiti vec dugo vremena ustanovljenoj glumackoj ekipi.
Promocija filma je zakazana za 22 studeni 2017 godine u Londonu.

Autor: Dzana Mujadzic / Vijesti-x.com