Najavljen još jedan nastavak Igre prijestola

HBO je naručio snimanje pilota još jednog nastavka “Igre prijestola”, prenosi holivudska štampa.

Poslije serije u kojoj znamo da ćemo gledati Naomi Vots, mreža koja je donijela Vesteros na male ekrane naručila je i pilot epizodu serije koja će pratiti samo Targarjene.

Ovim je indirektno potvrđeno ono što je autor serijala “Pjesma leda i vatre” Džordž R. R. Martin najavio prije nekoliko mjeseci.

“Ne smijem ništa da vam kažem, ali uzmite primjerak ‘Vatre i krvi’ pa ga prelistajte,” napisao je tada on.

“Vatra i krv” je posljednja knjiga koju je Martin objavio i prati uspon i pad kuće Targarjena, od samog početka sa Egonom Osvajačem, do “plesa zmajeva” odnosno internog rata koji su članovi porodice vodili na svojim zmajevima po čitavom Vesterosu, a nakon koje je Egon III došao na vlast.

Interesantno je da je ova knjiga podijelila kritičare. Pisana potpuno drugačijim stilom od “Pjesme leda i vatre”, povremeno podsjeća na ne naročito zabavni istorijski udžbenik, zbog čega ju je “Tajms” nazvao “beskrajnim, samoljubljivim smećem”, dok je “Indipendent” napisao da je čitanje “Vatre i krvi” identično “dobijanju povremeno zanimljivog, ali u suštini dosadnog domaćeg zadatka”. Opet, “Sandej tajms” ju je nazvao najboljom Martinovom knjigom u posljednjih 18 godina.

Autor: Mondo.rs