Na Maršu mira Cormack, Džaferović, Teletović, Kurić…

Maršu mira danas su se pridružile i mnoge ličnosti iz političkog i javnog života, pojedini ambasadori u našoj zemlji, ali i proslavljeni sportisti.

Ambasadorica Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini Maureen Cormack pridružila se danas, u mjestu Šušnjari iznad Potočara, učesnicima Marša mira za Srebrenicu, poručivši da je velika čast pridružiti se ljudima koji su preživjeli genocid u Srebrenici, članovima porodica i prijateljima žrtava.

– Četvrti put se pridružujem Maršu mira koji podsjeća na genocid koji se dogodio u Srebrenici i ja sam počastvovana što sam u prilici ovo uraditi – kazala je Cormack novinarima u Šušnjarima.

Maršu mira u Šušnjarima se pridružio i zamjenik predsjedavajuće Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Šefik Džaferović, a u koloni su od ranije i ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Mirvad Kurić i bivši košarkaški reprezentativac BiH Mirza Teletović. U koloni Marša mira je i Mirsad Bektić, UFC borac. Bektić je inače iz Srebrenice. U koloni je bio i savjetnik predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Dževad Mahmutović te drugi.

U koloni Marša mira ”Nezuk-Srebrenica 2018” je oko 6.000 učesnika, a na put od sto kilometara krenuli su prije dva dana.

Autor: Fena