“Muskarci ne placu” Alena Drljevica nagradjen u Brat islavi i Rimu

Pretplacen na priznanja

Bosanskohercegovacki predstavnik za slijedeceg “Oscara”, film Alena Drjevica “Muskarci ne placu” upravo je dobio deseto priznaje na MedFilm festivalu u Rimu, gdje mu je na zavrsnoj ceremoniji dodijeljeno znamenje “Love and Psycho”, za najuspjesnije ostvarenje smotre, na veliku radost reditelja, interpreta i producenata Jasmile Zbanic i Damira Ibrahimovica.

Rimska manifestacija MedFilm promovira ljudska prava i interkulturni dialog, djelujuci na podizanju svijesti omladine i boljeg razumijevanja drustveno kulturnih pitanja, borbi protiv rasizma i ksenofobije. Posebno se zalaze za isticanje mediteranske i europske kulture. Oformljen 1995 godine, festival se oslanja na velicanje raznolikosti kao vrijednosti doprinosa suradnje medju zemljama, kroz audiovisuelne filmske teme.

Prije nekoliko dana je film dovio i laskavu titulu najboljeg ostvarenja Bratislava Film Festivala a nagradu je primio glumac Sebastian Cavazza.

“Muskarci ne placu” je prikazan i u sklopu natjecateljskog programa Zagreb Film Festivala i jednake smotre u Ljubljani.

Glavni interpreti su Boris Isakovic, Leon Lucev, Emir Hadzihafizbegovic, Ermin Bravo, Boris Ler, Ivo Gregurevic, Jasna Djuricic i Izudin Bajramovic.

Autor: Dzana Mujadzic