MUP KS pohvalio građane Sarajeva: Neočekivano mirna novogodišnja noć

Slavlje u glavnom gradu BiH prošlo je bez većih problema. Uz veleike policijske snage koje su osiguravale skup i koncert Harija Varešanovića novogodišnja noć prema izvještajima Ministarstva unutrašnjih poslova KS i Zavoda za hitnu medicinsku pomoć KS, prošla je bez većih zabilježenih incidenata.

Dežurni iz Operativnog centra je pohvalio građane Sarajeva i goste iz drugih zemalja koji su se pridržavali uputa policije u svakom smislu.

U Hitnoj pomoći, kao to biva obično 31. decembra, ljekari su najviše posla imali zbog lakših povreda uzrokovanih pirotehničkim sredstvima i prekomjernog konzumiranja alkohola.

Inače, sinoć je na hiljade ljudi iz regije i Evrope, kao i BiH uz Varešanovića i vatromet dočekali Novu 2019. godinu ispred Vječene vatre. I večeras se nastavlja slavlje uz novi koncert.

Putovanje se nastavlja i u Novoj 2019., 1. januara, također ispred Vječne vatre, nastupom pop-rock banda Bombaj štampa sa Brankom Đurićem Đurom. Program počinje u 21 sat, a kao predgrupa nastupit će sarajevski mladi bend Mirza&Panduri.

Doček Nove godine na otvorenom tradicionalno organizira Grad Sarajevo uz finansijsku podršku četiri gradske općine – Stari Grad, Centar, Novi Grad i Novo Sarajevo, te Turističke zajednice KS.

Autor: Nap.ba