Mladenovic, svjetska prvakinja u teniskim parovima

Kristina Mladenovic, 26 godisnja galska tenisacica je pobjednica Roland-Garrosa u parovima. Sa svojim “binomom”, Madjaricom Timeom Babos, savladala je Kineskinje Duan Yingying i Zheng Saisai sa 6-2 i 6-3.

Mladenovic, kcerka nekada poznate sportasice Dzenite Helic, clanice juzno-slavenske, kosarkaske nacionalne reprezentacije i sestre sarajevskog novinara Tarika Helica, sigurna je od pobjede nad parom Elise Martens-Aryna Sebalenka, u status svjetske prvakinje! Ujedno je i druga Francuskinja sto je postigla ovaj, znacajan uspjeh, nakon Julie Halard-Decugis, 2000 godine. Iako je nedavno izgubila od Petre Martic, Kristina je osvojila Roland Garros prije tri godine, zajedno sa Carolinom Garcia, takodjer clanicom galske ekipe. Sa Timeom Babos je pobijedila na Open Australia, prosle godine.

Inace, “nasa cura” je u savrsenoj ljubavnoj vezi sa kolegom Dominicom Thiemom, Austrijancem koji obecava.

Mladenovic i Babos su bile i na drugim, vrijednim i slavnim finalima : 2014 u Wimbledonu, prosle godine na US Openu i Open Australia, proslog sijecnja.

Kiki, kako svi zovu 184cm visoku Kristinu, natjecala se na US Openu i 2016 sa Garciom ali su se posvadjale i zakljucile zajednicke nastupe 2017 godine. Prije mjesec i pol su udruzile snage u polu- finalu Fed Cupa pa pobijedile Rumunke i kvalificirale se u finale!

Autor: Dzana Mujadzic