Migrant iz Maroka djevojci stavio nož pod grlo i oteo joj torbu na Vilsonovom šetalištu

BiH Vijesti

Sarajevsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv dvojice migranata iz Maroka Abdelganija Sakija (25) i Mohameda Rafika (24), obojica bez škole i zanimanja, jer su brutalno opljačkali dvije djevojke na Vilsonovom šetalištu u Sarajevu.

Pljačka se dogodila 31. jula oko 1.20 sati. Naime, djevojke A.K. i A.K. su sjedile na klupi u blizini mosta Ars Aevi. Migranti su im prišli te su im se najprije obratili sa: „ššššš“ gestikulirajući da šute.

Saki je noseći masku preko lica prišao A.K. iza leđa te joj prislonio oštricu noža na vrat, a prestravljena djevojka mu je dala torbu. On ju je nakon toga porezao po vratu nanijevši joj lakše tjelesne povrede.

Rafik je također nosio masku i prišao je A.K. koja je sjedila na klupi te je rukama snažno odgurnuo usljed čega je ona pala na tlo i zadobila lake tjelesne povrede u vidu oguljotine kože lijevog lakta, da bi potom Rafik, sa klupe uzeo njenu crnu torbu u kojoj se nalazio novčanik crvene boje sa njenim ličnim dokumentima i manjom količinom novca kovanica, ključevima od Citroena, ključevima od stana, i ključevima od stana A.K. a nakon čega su pobjegli.

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu.

Autor: Avaz.a