Majka ubila petoro djece, njega poštedjela: Otkrivena zadnja poruka jedinog preživjelog djeteta

Svijet Vijesti

Dan nakon neviđene tragedije u Solingenu, cijela Njemačka se pita – šta to može da podstakne majku da ubije vlastitu djecu?

Odgovora na glavno pitanje još uvijek nema, ali policija polako slaže mozaik zločina. Sve više i više detalja curi u javnost, iako je i dalje nepoznato zašto se Christiane K (27) odlučila za takav monstruozni čin.

Podsjetimo, njemačka policija pronašla je tela petoro djece u zgradu u gradu Solingenu u zapadnom dijelu zemlje.
Monstruozna majka je, poslije se otkrilo, ubila djecu tabletama i sa šestim, najstarijim djetetom otišla na voz. Pokušala je da se ubije na stanici u Düsseldorfu, ali njen skok pod voz završio sa teškim povredama.

Iako svi susjedi tvrde da se radilo o mirnoj i ne baš problematičnoj porodici, Bild iz izvora bliskog istrazi saznaje da to baš nije tako. Navode da su u aprilu policajci intervenisali na istoj lokaciji u Solingenu nakon što se otac djece pokušao ubiti. Navodno ga je u tom naumu zaustavila upravo Christiane. Međutim, ostaje nejasno zašto porodica nakon toga nije ponuđena psihološka pomoć.

Novi detalj u istrazi je takođe poziv koji je Christiane uputila svojoj majci nekoliko trenutaka prije nego što je skočila pod voz. Baki djece rekla je šta je učinila i poručila joj da šesto, jedino preživjelo dijete, upravo šalje kod nje kući. Baka je nakon toga odmah pozvala policiju koja je otkrila stravičnu scenu u stanu. I policajcima i ljekarskom osoblju je pozlilo.

Za njemački RTL progovorio je i najbolji prijatelj jedinog preživjelog djeteta monstruozne majke.

– Posljednja dva mjeseca bili smo nerazdvojni, ali nikad, baš nikad, nisam vidio ostatak njegove porodice. A moj prijatelj je djelovao tužno… – rekao je Max koji je novinarima pokazao i posljednju poruku koju mu je poslao prijatelj.

– Samo želim da ti kažem da me više nikada nećeš vidjeti. Sva moja braća i sestre su mrtvi… – stajalo je u WhatsApp poruci.

Maks je prvo mislio da se njegov prijatelj šali, ali nedugo zatim primijetio su policijska vozila ispred zgrade.

Axel Petermann, jedan od vodećih nemačkih stručnjaka za prevenciju kriminala, za Focus je rekao da nikada ovako nešto nije vidio i da uopšte nema ideje što je bio povod za ubistvo.

– Možda je djelovala bespomoćno, osjećala da nema nikakve perspektive.

Na pitanje da li se ovo moglo spriječiti, Petermann odgovara – vrlo teško. Naime, malo ko je mogao primjetiti da nešto nije u redu budući da su zbog korona virusa škole i vrtići bili zatvorene i djeca su uglavnom bila u kućama.

Autor: Fokus.ba