Majka u SAD vozaču pokazala srednji prst, suvozač joj ubio sina (6)

Svijet Vijesti

Šestogodišnji dječak upucan je u petak ujutro u Kaliforniji dok ga je majka vozila u školu, pišu američki mediji.

Ajden (Aiden) Leos sjedio je na sjedištu porodičnog auta, a tokom vožnje u koloni na jednoj od losanđeleških autocesta bijeli Volkswagen presjekao je put njegovoj majci. Iz protesta ona mu je pokazala srednji prst u svom retrovizoru.

To je, pretpostavlja se, suvozača tog automobila razbjesnilo toliko da je izvadio pištolj i zapucao. Pogodio je šestogodišnjeg Ajdena u leđa.

– Mama, mama, boli me stomak – dječak je zavapio. Majka je stala sa strane, pozvala hitnu i držala ga na rukama. Nije mu bilo spasa dok je hitna došla.

– Odjeća joj je bila krvava, a on je poplavio kad ga je hitna odvela. To je bio posljednji trenutak kada ga je majka vidjela živog – rekla je Aleksis Klunan (Alexis Cloonan), sestra preminulog dječaka, prenosi FOX 11 Los Angeles.

Majka preminulog dječaka kasnije je policiji kazala da se poslije pokazivanja srednjeg prsta pokušala odmaknuti od tog vozila, ali bijeli Sedan ju je nastavio pratiti.

Policija Los Anđelesa (Los Angeles) sada traga za muškarcem i ženom koji su bili u spomenutom automobilu. Vjeruje se da je muškarac pucao sa suvozačkog mjesta, dok je žena bila za volanom.

Autor: Avaz.ba