Kurz: Na ljeto 2021. pobjeđujemo pandemiju

Svijet Vijesti

Austrijski kancelar Sebastijan Kurz obratio se danas povodom predstojećeg Božića građanima govorom nade.

– Tekuća 2020. godina bila je nevjerovatno teška. Vjerujem, a u tome smo svi jedinstveni, da se radujemo danu kada ćemo moći konačno da se vratimo normalnosti i svijet bude onakav kakav poznajemo i cijenimo –  naglasio je Kurz. 

Rekao je da ne želi mnogo da govori o tome kako je bilo teško, jer se na Božić slavi nada i zahvalnost.

On je zahvalio građanima što su istrajali i izdržali situaciju. 

– Hvala svima na vašem doprinosu koji ste dali. Bez obzira na to da li se radi o ljudima koji rade, privrednicima koji daju svoj doprinos da ekonomski prođemo kroz krizu, porodicama koje su uspjele da se snađu kroz rad od kuće, kao i djeca koja su učila od kuće i naravno svima koji se angažuju oko drugih ljudi, daju svoj doprinos, kako i neprofitnim organizacijama, tako i bolnicama -rekao je on.

Božić, kako je naglasio, je praznik nade, a za nadu, kaže, ima posebnog razloga ukazujući na vakcinaciju koja u Austriji počinje u nedjelju. 

– Svakom vakcinacijom ćemo biti bliži pobjedi nad pandemijom. Uvijek se znalo da će jesen i zima biti veoma teški. A to važi i za mjesece početkom 2021.

Oni će biti veliki izazov, ali što bude toplije, što bude više vakcinisanih, to će biti bliže ljeto i bolja situacija istakao je on.

Kurz je izrazio uvjerenje da će Austrija na ljeto moći da se vrati normalnosti. 

– Na ljeto 2021. ćemo pobijediti panemiju zajedno. S tim u vezi srećni praznici i hvala na podršci. Želim svima nama da 2021. bude dobra godina – zaključio je.

Autor: Avaz.ba