Kruna Miss Universe otišla u Meksiko

Magazin

Ovogodišnji izbor za Miss Universe 2020. održan je po 69. put, izbor je održan u Holivudu na Floridi u Seminole Hard Rock Hotel & Casinu. Zozibini Tunizi predala je krunu predstavnici Meksika, bivša nositeljica ove prestižne titule, predala je dalje nakon gotovo godinu i po dana što je čini najdugovječnijom Miss Universe u povijesti ovog natjecanja.

Zbog pandemije koronavirusa trajanje izbora smanjeno je sa nekadašnje tri sedmice na samo deset dana. Finalistice su imale užurban i naporan tempo, preko dvanaest sati u kontinuitetu svakodnevno su pratile naporan ritam svih aktivnosti

Pobjednica Andrea Meza, koja dolazi iz Meksika, ima dvadeset i šest godina i inžinjerka je koja je fokusirana na borbu za ženska prava te usko surađuje s organizacijama protiv nasilja. Članica je globalne svjetske organizacije koja prikuplja sredstva u Indiji, Indoneziji i Kini. Voli ekstremne sportove te je turistička ambasadorica grada Chihuahue odakle i dolazi. Zanimljivo je da voli pjevati, da ima četrdeset rođaka i da u poziciji plenka može izdržati tri minute.

Nakon preliminarnog prednatjecanja održanog dva dana prije samog finala odlučeno je da u Top21 ulaze Argentina, Australija, Brazil, Kolumbija, Kostarika, Curacao, Dominikanska Republika, Francuska, Velika Britanija, Indija, Indonezija, Jamajka, Meksiko, Mjanmar, Nikaragva, Peru, Filipini, Portkoriko, Tajland, USA, Vijetnam.

Dvadeset i jedna finalistica prošetala se pozornicom u kupaćem kostimu. Najatraktivnije i najsamopouzdanije ljepotice plasirale su se u Top10; Australija, Brazil, Kostarika, Dominikanska Republika, Indija, Jamajka, Meksiko, Pero, Portoriko i Tajland. Dvadeset finalistica izabrano je nakon preliminarnog natjecanja dok je Miss Vijetnama pobijedila putem internetskog glasovanja. Nagradu za najbolji nacionalni kostim dobila je Miss Mjanmara.

Natjecanje su nastavile u prekrasnim večernjim haljinama, a potom je žiri odlučio da pet najljepših djevojaka izbora Miss Universe 2020 dolazi iz Brazila, Dominikanske Republike, Indije, Meksika i Perua. Upravo su one imale priliku odgovarati na pitanja žirija.

Prvom pratiljom proglašena je Miss Brazila Julia Gama koja će u slučaju nemogućnosti neispunjavanja obaveza pobjednice preuzeti njene dužnosti a drugom pratiljom Miss Perua Janik Maceta (Janick).

Izbor su vodili Mario Lopez i nekadašnja Miss Universe Olivia Kulpo (Culpo).

Za razliku od izbora Miss World izbor za Miss Universe uprkos svjetskoj pandemiji ipak je uspješno održan iako je na natjecanju umjesto uobičajenog broja natjecateljica koji broji preko 90 finalistica iz cijelog svijeta ove godine bilo njih 74, što zbog pozitivnih nalaza djevojaka što zbog nemogućnosti organizacije nacionalnih izbora.

Kao i svake godine izbor su pratile i neke anegdote poput izgubljene prtljage Miss Mjanmara do dvadesetak kilograma teškog nacionalnog kostima od missice sa Filipina. Zanimljivo je i da su se Miss Meksika i Miss Brazila natjecale i na izboru za Miss svijeta; Miss Meksika 2017.godine proglašena prvom pratiljom.

Autor: Avaz.ba