Kroz tunel jurio 188 km/h, uhvatio ga presretač

Svijet Vijesti

Jučer je u okviru obilježavanja prvog Nacionalnog dana sigurnosti cestovnog saobraćaja na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedena i preventivno-represivna akcija u saobraćaju.

Tokom akcije kontrolirano je ukupno 503 vozača privatnih i teretnih vozila, kao i autobusa te mopeda i motocikala, kod kojih je zabilježeno 243 prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Od navedenog broja, čak 81 prekršaj se odnosi na nekorištenje sigurnosnog pojasa, a 77 prekršaja na nepropisno korištenje mobitela u vožnji. Osim toga, zabilježeno je i 19 prekršaja prekoračenja brzine, kao i tri prekršaja vožnje tehnički neispravnim vozilima, od kojih su dva autobusa, zatim jedan prekršaj vožnje prije stjecanja prava na upravljanje vozilom B kategorije te ostala 62 prekršaja.

Kroz tunel jurio 188 km/h

– Izdvajamo najveće evidentirano prekoračenje brzine od 188 km/h, zabilježeno na auto cesti A6 u tunelu Veliki Gložac. Posada policijskog presretača u 17:25 sati snimila je vozilo marke Volkswagen Touareg, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 27-godišnji hrvatski državljanin u smjeru Zagreba, na mjestu gdje je ograničenje brzine određeno na 100 km/h”, piše policija.

-Sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, radi počinjenog prekršaja 27-godišnjaku je predložena novčana kazna od 5000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom na mjesec dana.
Pozivamo i ovim putem sve učesnije u prometu, osobito vozače, na dosljedno poštivanje prometnih propisa s ciljem ostvarenja povoljnog stanja sigurnosti u prometu te kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, piše policija.

Autor. Hayat.ba