KRISTIJANO RONALDO U SAMOIZOLACIJI: Uputio poruku cijelom svijetu povodom pandemije koronavirusa

Fudbaler Juventusa Kristijano Ronaldo (35) uputio je putem društvenih mreža poruku cijelom svijetu, a vezano za pandemiju koronavirusa

Portugalac se samoizolovao na ostrvu Madeira u svojoj kući poslije vijesti da je njegov saigrač Danijele Rugani pozitivan na novi virus.

-Svijet prolazi kroz veoma težak trenutak koji od svih nas zahtjeva najvežu brigu i pažnju. Danas vam govorim ne kao fudbaler, već kao sin, otac i čovjek koji je zabrinut posljednjim dešavanjima koja utiču na cijeli svijet.

Važno je da svi mi slijedimo savjete Svjetske zdravstvene organizacije (SZO) i organa koji odlučuju o načinu na koji se nosimo sa trenutnom situacijom. Zaštita ljudskog života mora da bude iznad bilo kog drugog interesa.

Želim da podijelim misli sa svima koji su izgubili nekog bliskog, svoju solidarnost sa onima koji se bore protiv virusa, kao moj saigrač Danijele Rugani, i moju stalnu podršku nevjerovatnim zdravstvenim radnicima koji su ugrozili svoje živote kako bi spasli druge – napisao je jedan od najboljih fudbalera svih vremena.

Autor: Expresstabloid.ba