Komšić vjeruje da će Bidenova politika doprinijeti ubrzanju euroatlantskog puta BiH

BiH Vijesti

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić vjeruje da će politika novog američkog predsjednika Joea Bidena doprinijeti ubrzanju euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine.

Prije svega gospodinu Bidenu želim puno uspjeha i sreće u predsjedničkom mandatu. Njegova pobjeda na predsjedničkim izborima u Sjedinjenim Američkim Državama vratila je nadu u demokratiju i slobodu u čitavom svijetu, pa i nama u Bosni i Hercegovini, kojima su poznate njegove iskrene i dobre namjere prema našoj državi i svim njenim građanima – izjavio je Komšić za Fenu pred Bidenovu inauguraciju.

Uvjeren je da će Biden u predstojećem periodu na najbolji način odgovoriti velikim izazovima koji su pred američkim narodom i državom.

Isto tako vjerujem da će politika gospodina Bidena i njegovog tima prema Bosni i Hercegovini doprinijeti ubrzanju euroatlanskog puta Bosne i Hercegovine ali i našim strateškim nastojanjima u izgradnji države jednakopravnih građana. Siguran sam da će prijateljstvo između naših zemalja biti dodatno učvršćeno – zaključio je Komšić.

Autor: Hayat.ba