Komšić proglašen nepoželjnim u SBK-u: On je drugi Bošnjak u Predsjedništvu

Hrvatski načelnici i predsjednici općinskih vijeća u 11 općina Srednjobosanskog kantona (SBK) reagirali su na izbor Željka Komšića na mjesto hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Pismo je u cijelosti prenio portal Bljesak.info:

“Budući da je Željko Komšić, drugi bošnjački član Predsjedništva BiH, u svom prvom obraćanju nakon protuustavne i nezakonite pobjede za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, Hrvatima u Srednjoj Bosni poslao posebnu poruku i posvetio nam nekoliko minuta svog govora, i mi njemu posvećujemo ovo pismo i javno dajemo do znanja kako na prostore Srednje Bosne gdje žive Hrvati nije dobrodošao, ukoliko on uopće zna gdje žive Hrvati u Srednjoj Bosni jer je potporu dobio u bošnjačkim mjestima po našim općinama.

Napominjemo i kako je Srednjobosanski kanton mješoviti kanton, jedan od rijetkih u Federaciji BiH, i da je hrvatski narod na ovim izborima dao potporu Draganu Čoviću preko 90 posto u svim općinama SBK-a i da sukladno tome, Željko Komšić nema što tražiti na teritoriju našeg kantona.

Željko Komšić je osoba koja je već prethodno u dva mandata uzurpirala pravo Hrvatima da izaberu svog člana u Predsjedništvo BiH, i nije mu bilo dosta, pa je ponovno iskoristio anomalije ustavnog uređenja države. Ovim putem jasno mu poručujemo kako Bosna i Hercegovina nije građanska država, već država triju konstitutivnih naroda i građana. Kad bude zastupao građane Bosne i Hercegovine, Željko Komšić nek’ slobodno zaobiđe područje Srednje Bosne gdje žive Hrvati jer je na tom području Željko Komšić persona non grata, stoji u saopćenju koje su potpisali:

Načelnik općine Dobretići Ivo Čakarić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Dobretići Marko Idžanović

Načelnik općine Kreševo Renato Pejak

Načelnik općine Vitez Tomislav Bošnjak Matić

Načelnik općine Kiseljak Mladen Mišurić-Ramljak

Predsjedavajući Općinskog vijeća Busovača Josip Mravak

Predsjedavajući Općinskog vijeća Fojnica Branko Stanić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Novi Travnik Fabo Stanić

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Travnik Vlatka Lukić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Uskoplje Goran Batinić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Bugojno Igor Vrljić

Predsjedavajući Općinskog vijeća Jajce Ivo Šimunović.”

Podsjetimo, brojni gradovi u Hercegovini gdje je stanovništvo većinom Hrvatske nacionalnosti, poručili su da željko Komšić kod njih nije dobrodošao. Tako su Čitluk, Livno, Čapljina, Posušje, Grude i Mostar poručili da Komšić nije dobrodošao u njihove općine i gradove. Braniteljske udruge su se izjasnile kako Komšić nije dobrodošao na obljetnice, i ne može polagati vijence poginulim braniteljima.

Autor: Bljesak.info