Komšić: Ako Dodik želi vidjeti nestanak RS-a, neka pokuša to što govori

BiH Vijesti

Štaviše, za dva dana bi doživjeli potpuni debakl, podvukao je član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda

Već neko vrijeme iz kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Komšića stižu reakcije na javne istupe predsjedavajućeg Milorada Dodika. Takav slučaj je bio i danas nakon što je lider SNSD-a održao govor na osebnoj sjednici Narodne skupštine u kojem se dotakao brojnih tema, a najviše međunarodne zajednice.

– S obzirom na to da se poziva na Skupštinu koja je donosila političke odluke o sprovođenju genocida, i da su baš na bazi tih odluka politički i vojni dužnosnici iz RS-a osuđeni za genocid, najnoviji Dodikovi pozivi samo su nastavak kontinuiteta genocidne politike, istakao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

Međutim, on dodaje kako mu to ovaj put neće proći jer su svi oni koji vole državu BiH jači za jedno veliko generacijsko iskustvo, a ni genocidna politika nema sredstava za provođenje iste.

– Štaviše, za dva dana bi doživjeli potpuni debakl. Ako želi vidjeti nestatak RS neka pokuša provesti to što govori. Pošto sam siguran da to ne želi, Dodiku bi bilo bolje da se okrene rješavanju stvarnih problema građana, a ne da se moramo raspravljati o njegovim ispadima, podvukao je Komšić.

Autor: Oslobodjenje.ba