Kako prepoznati i izbjeći velike kvarove na automobilu

Redovni servis automobila i održavanje vozila u dobrom stanju jedan je od glavnih preduslova da naše vozilo zadrži svoje performanse na potrebnom nivou. Prilikom kupovine, bilo polovnog ili novog automobila, svaki kupac u obzir uzima odnos cijene i kvaliteta, jačinu i kvalitet motora, broj pređenih kilometara, kao i dodatnu opremu i estetski doživljaj.

U svakom slučaju, potrebno je da se stanje automobila redovno održava, kako bi vozilo funkcionisalo na najbolji mogući način. Kada dođe do kvarova, bilo da su u pitanju sitni, kozmetički kvarovi ili veći kvarovi koji utiču na performanse automobila, problemi za vlasnike tek počinju. Ako se ne vodi dovoljno računa, vrlo lako može da dođe do ozbiljnijih problema i trajnije štete. Stoga, u nastavku teksta pročitajte kako prepoznati i izbjeći velike kvarove na automobilu.

Kvarovi su češći kod polovnih automobila

Kako je tržište preplavljeno polovnim automobilima, što zbog ekonomske situacije, tako i zbog činjenice da su znatno jeftiniji, ovo sa sobom nosi dodatni problem. Kvarovi su češći kod polovnih automobila, pa je to prva stvar koju treba da imate na umu kada je u pitanju prevencija i rješavanje problema sa automobilom.

Bilo da su u pitanju diskovi kočionog sistema, korozija ili elektronika, potrebno je da se na vrijeme utvrdi šta sve na vozilu nije u najboljem redu. Takvi kvarovi mogu da budu krivica prethodnog vlasnika, odnosno posljedica neredovnog održavanja i načina vožnje. Ovo je bitno napomenuti, jer se svaki sljedeći vlasnik automobila dovodi u situaciju da od samog početka ima vozilo sklonije kvarovima.

Zato je važno da prvi korak u izbjegavanju kvarova bude jasna slika o trenutnom stanju vozila, kako uz ocjenu stručnog servisa, provjeru kilometraže, tako i uz razgovor i garanciju sa prethodnim vlasnikom. Na taj način, moguće je da se spriječe veća šteta i veće posljedice za vaše vozilo.

Simptomi koji ukazuju na kvarove automobila

Stanje automobila najbolje može da se provjeri tako što vozač stane da oslušne rad motora, osvrne se iza sebe i provjeri da li iz auspuha kulja gust dim ili tako što primjeti da vozilo počinje da škripi i “cvili”. Ovo su neki od simptoma koji ukazuju na kvarove automobila. Ako ih primjetite, reagujte na vrijeme i smanjite štetu koja može da se pričini vašem vozilu.

Curenje iz automobila

Kako u automobilu postoji ogroman broj različitih tečnosti, povezanih unutrašnjim sistemom, moguće je da neka od njih pronađe način da iscuri. Obratite pažnju na mrlje od kapljica i redovno provjeravajte nivo tečnosti, posebno ulje, antifriz, gorivo, kočionu tečnost, kao i ulje mjenjača, tečnost serva i amortizera, jer svaka od tih tečnosti može da iscuri i potencijalno uzrokuje veliku štetu na vozilu.

Gust dim koji kulja iz auspuha

Iako su dizel automobili poznati kao automobili koji se više “dime”, potrebno je da obratite pažnju šta izlazi iz auspuha. Dim koji izlazi iz izduvne cijevi može biti bijeli, plav, siv ili crn. U odnosu na to, problemi mogu biti različiti. Ako bijeli dim počinje da kulja iz auspuha, to znači da motor šalje vodu kroz izduvni sistem. Sa druge strane, plavi dim može da se javi prilikom ubrzavanja ili startovanja motora, kao jasan znak za promjenu karika klipova.

Dim crne boje znači da smješi nedostaje vazduha, ali kod dizela može da bude i jasan signal prekomjernog prisustva čađi iz procesa sagorijevanja. I, na kraju, sivi dim može da bude simptom nekoliko različitih stvari. On se pojavljuje kada motor sagorijeva ulje i antifriz, koji curi u cilindar. Takođe, sivi dim može da bude znak problematičnog ventila sistema, koji sprečava da se isparenja iz fluida iz bloka i kartera motora izbacuju direktno u atmosferu.

Gubitak snage i čudni zvuci koje automobil ispušta

Gubitak snage motora, kao i činjenica da automobil teže startuje u nekim situacijama, mogu da znače velike probleme sa funkcionisanjem vozila. Potrebno je posebno obratiti pažnju na pokazivač temperature rashladne tečnosti, ali i da sve neobične pojave pratite i zapisujete, kako biste se što bolje upoznali sa stanjem automobila i kako bi vaše vozilo ostalo ispravno.

Kada automobil prelazi preko neravnina ili lošeg puta, dolazi do čudnih zvukova škripanja i lupkanja, koji ukazuju na potrebu za stručnim servisom. Ukoliko se taj zvuk javlja kada je volan u potpunosti zakrenut, vjerovatno je u pitanju problem sa upravljačkim sistemom. Cviljenje koje se čuje tokom vožnje u leru može da bude uzrokovano starim remenima. Lupkanje može da ukazuje na nivo ulja, kao i na podizače ventila.

U svakom slučaju, ukoliko dođe do bilo kojeg od ovih “simptoma”, potrebno je da automobil što prije odvezete na servis. Pravovremena reakcija, kao i poznavanje sopstvenog vozila mogu u velikoj mjeri da utiču na izbjegavanje velikih kvarova na automobilima i da vam uštede novac.