Juni “nastavlja” tamo gdje je maj “stao”: Kiša, pljuskovi, grmljavina

Danas u Bosni pretežno oblačno, a u Hercegovini malo do umjereno oblačno vrijeme.

Tokom dana u Bosni s kišom, a u Hercegovini slaba kiša ili pljuskovi se očekuju od sredine dana.

Ponegdje uz kišu moguća je i grmljavina. Intenzivnije padavine očekuju se u sjevernim i sjeverozapanim djelovima. Očekivana količina padavina u tim područjima do 40 l/m2. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka između 5 i 14, a najviša dnevna do 21 stepen Celzijusa.

U nedjelju u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini umjerena oblačno. U drugoj polovini dana, u većem djelu zemlje se očekuju lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura zraka između 6 i 14, a najviša dnevna između 17 i 24 stepena.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15, a najviša dnevna između 16 i 22 stepena.

U utorak pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Krajem dana i tokom večeri postupan prestanak padavina. Jutarnja temperatura zraka između 9 i 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 18 i 24 stepena stepena Celzijusa, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.