JESTE LI PRIMIJETILI?: Messenger ima novi logo, ali i najnoviju karakteristiku…

Tehnologija

Facebookov Messenger napravio je još jedan korak prema Instagramu, što logotipom, što novim karakteristikama, a ova je najnovija – razgovori se mogu učiniti nevidljivima.

Facebook Messenger dobio je novi logotip i nekoliko slasnih karakteristika, prenosi Verge. Kompanija polako isporučuje nove teme za razgovore, selfi naljepnice i “vanish mode”.

“Vizuelna nadogradnja služi kako bi “označila kontinuiranu evoluciju povezivanja i razgovora sa prijateljima s Facebooka”, rekao je potpredsjednik Messengera Stan Chudnovsky. Konkretno, ikonica više nije plava, vać ima prepoznatljivi gradijent iz plave u ružičastu, vizuelne elemente Instagrama. “Naš novi logo reflektira budućnost slanja poruka – dinamičniji, zabavniji i integriraniji način povezivanja s bližnjima”, komentirao je Chudnovsky.

Nove teme za Messenger uključuju šarene palete, selfi naljepnice korisnicima omogućavaju da dodaju ikone na slike, dok vanish mode razgovore može učiniti nevidljivima. Povezivanje s Instagramom trebalo bi profunkcionirati uskoro, ali (bar za sada) samo za korisnike u Sjevernoj Americi.

Autor: Slobodna-bosna.ba