Jelenu kandidatkinja podsjetila na početak karijere kad joj je ova pjevačica dala 25.000 maraka da snimi album

Sofija Đekić(16) iz Smedereva sinoć se predstavila pjesmama ,,Moje si nebo” Adila Maksutovića i ,,Izvini se” Marije Šerifović.

Ona se već takmičila u emisiji ,,Neki novi klinci” sa 11 godina, pa nije ni čudo što je na sceni trema očigledno izostala.

Nakon izvođenja obje pjesme, imala je 5 glasova i to od JK, Marije, Đorđa, Ane ali i gostujućeg člana žirija, Nede Ukraden, da bi na kraju jedino Jelena potvrdila svoj glas i uputila ovoj mladoj djevojci kompliment da je fenomenalna i da će uvijek dati podršku tako mladim djevojakam, jer je i ona sama sa 17 godina snimila svoj prvi album.

Saša Popović je tada upitao Jelenu da li bi mogla da snimi album tako mlada da nije bilo njene pokojne majke Divne, koja je u to vrijeme bila popularni radijski voditelj.

– Ne bih tad sigurno. Sjećam se da je moja majka u momentu kada sam ja trebala da snimam prvi album bila honorani radnik i njoj je plata bila dvije marke, a album je koštao 25.000 maraka. Te pare za moj prvi album, dala je Dragana Mirković – na šta su se mnogi iznenadili jer nisu znali za ovu informaciju.

Autor: Avaz.ba