Jak snijeg izazvao haos u Njemačkoj i Austriji

Jak snijeg izazvao je haos u saobraćaju u dijelovima Njemačke i Austrije, pošto su vlasti zatvorile puteve zbog opasnosti od lavina, a otkazani su i brojni polasci aviona i vozova.

Minhenski aerodrom, drugi po veličini u Njemačkoj, saopštio je da je otkazano 120 letova, a da su brojni pomjereni, dok radnici čiste piste od snega i uklanjaju led sa aviona.

Austrijska željeznička kompanija OeBB saopštila je da je saobraćaj obustavljen na nekoliko linija zbg rizika od lavina.

Zbog snijega visine 50 centimetara, vlasti Austrije zatvorile su puteve oko Bišofshofena, gdje se ovog vikenda održava novogodišnja Turneja četiri skakaonice u skijaškim skokovima.

Vlasti Salcburga upozorile su skijaše da koriste samo zvanične staze i dodale da bi mnoge velike lavine mogle da zatrpaju puteve danas poslije podne i tokom noći.

Austrijski javni servis ORF javio je da je malo selo Sent Johan evakuisano jer vlasti strahuju da bi jak vjetar mogao da pokrene veliku lavinu.

Snježni pokrivač visine nekoliko centimetara formiran je rano jutros na jugu Njemačke, u Austriji i u Švajcarskoj. U tim zemljama se narednih dana očekuju znatne snježne padavine.

Zbog jakog snijega, poremećaja u saobraćaju ima i na sjeveru Grčke.

Autor: Beta