Izraelski selektor: Džeko je otac i majka reprezentacije BiH

bguttman

Izraelski selektor je imao samo riječi hvale za našeg Edina Džeku. Guttman je govorio za irske medije uoči utakmice koja se igra u petak u Zenici.

“Razlika između dva meča bio je Džeko”, rekao je Guttman, koji je usporedio duele sa BiH u Haifi (3:0 za Izarel) i u Zenici (3:1 za BiH).

“Nije igrao zbog povrede u prvom meču, ali se vratio u drugom. Bez njega je BiH slaba. Nevjerovatan je bio njegov utjecaj kad se vratio. Čitav tim je mnogo opasniji s Džekom. On je otac i majka ekipe. Poput Ronalda u Portugalu. Džeko može da napravi razliku u bilo kojem meču. To je jako važno za BiH”, rekao je Guttman.

Džeko, kapiten bh. reprezentacije, positgao je sedam golova u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

“BiH je tehnički jaka ekipa, znaju kako loptu slati s jedne na drugu stranu. Ako Irska da Pjaniću slobodu u sredini, onda bi to moglo biti jako opasno po Irsku. On je opasan također, zna prouzrokovati dosta problema protivniku”, ističe izraelski selektor.

Kako se može dobiti BiH?

“4-3-3 i visok presing. Šansa Irske je u kontri. Ali irska reprezentacija mora da pazi na opasne bekove BiH, koji vole krenuti naprijed. Desni bek Mensur Mujdža ima opasna ubacivanja”.

“Šanse su 50:50. Za Irsku je važno da postigne gol u gostima. Dakle, remi s postignutim golom bio bi dobar pred revanš u Dublinu”, tvrdi Guttman na kraju.

Autor: Sport.ba

Leave a Comment