Izetbegović nakon vakcinacije: Mogao sam na VIP ulaz, ali stao sam u red s građanima

BiH Vijesti

Lider SDA i predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Bakir Izetbegović primio je vakcinu Pfizer danas u sarajevskoj dvorani Zetra. Kazao je da je prošlo bezbolno, te da se nadam da neće biti posljedica.

“Odlučio sam da stanem u red sa građanima, zato što je red da stanem u red. Postojala je mogućnost i VIP ulaza, ali odlučio sam da stanem u red sa građanima”, rekao je novinarima nakon vakcinacije, javlja N1.

Pozitivno ga je, kazao je, iznenadilo što je pozvan na vakcinaciju. Zadovoljan je organizacijom, te kako je rekao nije čekao duže od 10 minuta.

Komentarisao je i naslove u medijima da su se njegova sestra i zet vakcinisali preko reda.

“Moja sestra, kao i ja, dobila je poziv. Oni su i stariji od mene, tako da mislim da je regularno. Mnogo toga se ovih dana dovodi u pitanje, diplome, pozivi… Morat ćemo uskoro nositi i rodni list sa sobom da dokažemo da postojimo”, naveo je Izetbegović.

Podsjetimo, u sarajevskoj Zetri danas je od osam sati nastavljena vakcinacija starijih građana. Vakcinacija se vrši prema Planu imunizacije Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Autor: Fokus.ba / N1