Italija je pobjednik Eurosonga 2021.

Magazin

Italija je pobjednica 65. Eurosonga, natjecanja za pjesmu Eurovizije (Eurovision Song Contest), koje se održalo uživo u subotu na nedjelju u Roterdamu, u dvorani Areni Hoya sa 3500 gledatelja, koji su prošli vrlo stroge mjere da bi mogli biti tamo.

Talijanska grupa Maneskin oduševila je publiku rock pjesmom.

Pobjedu je Italiji donijela grupa Måneskin sa pjesmom “Zittie e Buoni”, koja je u završnici osvojila 524 boda, dok je na drugom mjestu Francuska koju je predstavljala pjevačica Barbara Pravi, osvojivši 499 bodova. Treći je predstavnik Švicarske Gjon’s Tears, koji je osvojio je 432 boda, prenosi Hina.

Za pobjedu se u finalnoj večeri Eurosonga natjecalo 26 zemalja, a Italija, Francuska i Švicarska slovile su kao favoriti i na kladionicama i u kuloarima.

“Rock and roll nikad ne umire”

Nakon što su proglašeni pobjednicima, pjevač četveročlane grupe Måneskin Damiano David uzvikivao je “Rock and roll nikad ne umire”. U toj su grupi još i gitarist Thomas, bubnjar Ethan te basistica Viktoria, čija je matična zemlja Danska. Odatle su Talijani i uzeli riječ za naziv grupe Maneskin, što znači mjesečina.

Uz brojne zanimljivosti koje su pratile ovogodišnji Eurosong je i da u završnici tj. finalnoj večeri Velika Britanija, koja izravno ulazi u finale, nije osvojila nijedan bod.

Eurosong se ove godine vratio nakon što je prošle otkazan zbog pandemije. Svi koji su radili na tom natjecanju morali su imati negativni test na covid, ne stariji od 48 sati.

Autor: Vijesti.ba