ISPOVIJEST RADINOG OCA: Saša Popović je spasio moju kćerku iz kandži moćnih ljudi

Rada-Manojlovic-otac

Rade Manojlović, otac poznate srbijanske pjevačice Rade, po prvi put je progovorio o prošlosti i teškom životu koji je imao on i njegova kćerka Rada. Rade je ispričao kroz kakav je pakao prošao, ali ipak…

Rade Manojlović po prvi put je progovorio o prošlosti i teškom životu koji je imao on i njegova kćerka Rada. Rade je ispričao kroz kakav je pakao prošao ali ipak na kraju se uspio spasiti zahvaljujući Saši Popoviću.

Rade je ispričao kako su on i njegova djeca oduvijek imali jako težak život , gledao je kako se njegova Rada muči, pati i plače te je on morao da poduzme nešto.

“U Radi sam oduvijek vidio talenat, još od malih nogu voljela je da pjeva , imitira pjevačice… Još tada sam naslutio da bi mogla postati ozbiljna pjevačica. S obzirom da nismo imali novca da Rada ide na privatne časove i usavršava svoj glas, ja sam odlučio da je priključim nekom horu. Ona je tamo upoznala bend koji je tu svirao i oni kad su čuli kako ona pjeva odmah su joj predložili da sa njima radi svadbe i razna veselja. Ona me danima molila da je pustim, da je to njena šansa da uspiju u onome što voli. Ja sam pristao, ali pod uslovom da i ja idem s njom gdje god bude, jer ipak ne mogu pustiti dijete od 16-17 godina da samo hoda po raznim mjestima. Veoma brzo Rada i taj bend su počeli uveliko da nastupaju i svi su bili oduševljeni njima, a posebno Radom”, priča Rade i nastavlja:

“Međutim, nakon par godina počeo je pakao. Radu su zapazili moćni ljudi koji su u našim krajevima bili kao Bogovi. To su bili poznati harmonikaši koji su određivali gdje će ko pojevati i za koji procenat, oni su htjeli da to urade sa Radom, a ja to nisam dozvolio. Od tog dana počeli su da nas maltretiraju i prijete. Strahovao sam za svoje dijete i odmah sam joj rekao da neće više pjevati. Odveo sam je na audiciju za “Zvezde Granda” i tada nam se desio Saša Popović. Ko zna gdje mi bi mi dijete završilo da nije bilo tog čovjeka. Kako je takmičenje odmicalo Rada je sve više bila popularnija i izdvajala se od drugih takmičara. Kada su ti zlikovci vidjeli da je u Grandu, shvatili su da nam više ništa ne mogu pa su prestali da nam prijete. Rada je sada izgradila ime i omiljena je u narodu, ja kao otac sam ponosan na nju i više se ne miješam u njen život. Samo joj želim sreću i da i dalje bude pametna kao sve ove godine”, završava otac Rade, piše srbijanski “Svet.rs“…