Inzko Mostarcima: Iskoristite svoje lične Bonske ovlasti

BiH Vijesti

Visoki predstavnik Valentin Inzko poziva građane Mostara da ove nedjelje, kada se održavaju izbori, proslave demokratiju tako što će izaći i glasati u što većem broju, ostvarujući tako svoje demokratsko pravo koje im je već toliko dugo uskraćeno.

„Dvanaest godina nakon što su posljednji put imali priliku da glasaju za svoje lokalne predstavnike, pozivam građane Mostara da odgovore masovnim odzivom na lokalne izbore u nedjelju. Iskoristite vlastite bonske ovlasti i glasajte!

Uz to, apeliram na građane da glasaju na osnovu pitanja i predloženih rješenja koja imaju za cilj napredak Mostara. Prekrasni, svjetski poznati grad Mostar i svi Mostarci, posebno mladi, zaslužuju, ništa manje od drugih u BiH, priliku da imaju svijetlu i prosperitetnu budućnost i da žive u dinamičnom i ekonomski naprednom gradu, u kojem sami mogu graditi svoju budućnost. Imate sve potencijale za uspjeh. Dragi Mostarci, iskoristite svoje biračko pravo, neka se vaš glas čuje i ne dopustite da drugi odlučuju umjesto vas ili vašeg grada”, rekao je visoki predstavnik.

Visoki predstavnik je također pozvao glasače da zaštite sebe i ljude koji rade na biračkim mjestima pridržavajući se propisanih epidemioloških mjera i slijedeći upute Gradske izborne komisije. Također je pohvalio Centralnu izbornu komisiju BiH što je, u teškim okolnostima, dva puta uzastopno organizirala provođenje izbora.

Autor: Vijesti.ba