Huligani divljali u Mostaru: Žestok sukob navijača, Ultrasi ostavili vozila prilikom bjekstva od policije

BiH Vijesti

Nekoliko pripadnika navijača Zrinjskog uhapšeno je u Mostaru nakon sinićenjeg divljanja u naselju Donja Mahala, potvrđeno nam je iz mostarske policije.

Kako nam je rečeno privedena su trojica koja su zadržana u policijskim prostorijama, dok se za ostalima traga. Sa okolnih poslovnih prostora skinuti su snimci videonadzora te se radi na identifikaciji osumnjičenih.

Radi se navijačkoj skupini Ultras čiji pripadnici su poznati po huliganstvu. Oni su se u naselju Donja Mahala sukobili sa nekoliko mještana i nekolicinom pripadnika Veležove navijačke grupe Red Army.

Navijači su palili baklje i topovske udare, a došlo je i do fizičkog obračuna. Incident se desio poslije ponoći, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

Grupa od dvadesetak mladića obučenih u crno, a neki od njih su u rukama imali palice i baklje divljala je ulicama. U rušilačkom pohodu demolirali su nekoliko poslovnih prostora, a navodno su dvije osobe povrijeđene tom prilikom.

Povod za incident je bila utakmica između Zrinjskog i Sarajeva koja se igrala u Mostaru, a završena je neriješeno. Ova je meč su također prekidali huligani jer je na stadion ubačena dimna bomba.

Tokom bježanja od policije na cesti su ostala dva napuštena automobila za koje je policija utvrdila ko ih je koristio i te osobe će biti privedene, saznajemo iz mostarske policije.

Autor: Avaz.ba