Hrvatska: Tinejdžer u Mercedesu nije stao na znak STOP, poginula dva mladića

Svijet Vijesti

olicija je objavila kako je došlo do teške prometne nesreće kod Zadra u kojoj su smrtno stradala dva mladića.

Podsjetimo, nesreća se dogodila sinoć oko 22:25 na državnoj cesti 306 u mjestu Kožino.

18-godišnji vozač Mercedesa nije stao na znak STOP

Prema rezultatima očevida, nesreća se dogodila kad se 18-godišnji vozač osobnog vozila marke Mercedes zadarskih registarskih oznaka kretao kolnikom Ulice Put primorja (sporednom cestom) te dolaskom do raskrižja prošao pored prometnog znaka STOP , ušao u navedeno raskrižje zadržavajući smjer kretanja, a da pritom iako je bio dužan, nije propustio sva vozila koja se kreću cestom na koju se uključuje.

Tom prilikom, uslijed nepoštivanja prednosti prolaska, s prednjim dijelom automobila udara u lijevi bočni dio osobnog automobila Fiat zadarskih registarskih oznaka kojim je upravljao 21-godišnji vozač.

Nakon sudara osobno vozilo Fiat silazi s kolnika i bočnim djelom udara u prometni znak i ogledalo, reklamni pano te betonski zid od kojeg se odbija te vraća na kolnik gdje se zaustavlja okrenut na bočnom dijelu, objavila je policija.

U prometnoj nesreći, u vozilu Fiat na mjestu događaja smrtno su stradala dva mladića, 21-godišnji vozač i 20-godišnji putnik.

U tijeku krim istraživanje nad 18-godišnjakom

Na mjestu događaja intervenirali su zadarski vatrogasci koji su izvukli preminulog vozača i putnika. Za vrijeme trajanja očevida promet na dionici ceste D-306 bio u prekidu od 22.42 do 02.10 sati te se odvijao obilaznim pravcima.

U službenim prostorijama policije u tijeku je kriminalističko istraživanje nad 18-godišnjakom zbog kaznenog djela Izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Autor: Tip.ba / Index.hr