Haos na Kosovu: Jedna osoba ranjena i bore joj se za život, stigli i pripadnici ROSU-a (VIDEO)

Svijet Vijesti

Na više lokacija na Kosovu u toku je akcija kosovske policije. U Kosovskoj Mitrovici su se čule sirene za opasnost iodjekivale šok-bombe.

Kako javlja Kosovo Online, kosovska policija došla je iz Južne Mitrovice i upala u jednu od gradskih apoteka, u kojoj provjeravaju carinske papire o nabavci lijekova. Kako navode očevici, upali su i u nekoliko trgovina. Policija je objavila radi o akciji sprečavanja krijumčarenja robe.

Na ulice je odmah izašao velik broj Srba nezadovoljnih policijskom akcijom, a kosovska policija ih rastjeruje suzavcem i šok bombama. Portal Kosovo Online objavio je da je u sukobima policije i Srba ustrijeljen jedan Srbin, koji je u teškom stanju.

– Povreda je nanesena vatrenim oružjem, ustrijeljen je u predjelu prsnog koša. Povrijeđena mu je lopatica i rebro, spremamo ga za operacijsku salu kako bi mu izvadili metak. Nalazi se na intenzivnoj njezi i u teškom je stanju, rekao je za Kosovo online kirurg Zlatan Elek, direktor KBC Kosovska Mitrovica.

Muškarac je navodno ustrijeljen s leđa.

U međuvremenu, pripadnici kosovske policije su se počeli povlačiti iz Zvečana, a putem su se mogle primijetiti čahure.

Nakon što su pripadnici kosovske policije suzavcem i šok bombama intervenirali protiv okupljenih građana, u Sjevernu Mitrovicu su iz južnog dijela grada pristigli i pripadnici specijalne policije Kosova Rosu. Kako javlja Kosovo online, situacije je vrlo napeta.

U međuvremenu, pripadnici Rosu i policije su se povukli prema istočnom mostu u Sjevernoj Mitrovici, a kako pokazuju snimke s društvenih mreža veliki broj građana izašao je na ulice.

Autor: Fokus.ba