Halilhodzic zali za Salom

Veliki hommage izcezlom nogometasu

Jos uvijek se ne zna sta se zapravo dogodilo malom, turistickom avionu kojim je bivsi igrac Nantesa, Emiliano Sala putovao u Englesku, iako su strucnjaci dvije zemlje u neprestalnoj potrazi za ostatkom vozila. Trener francuskog prvoligasa Vahid Halilhodzic je u sredistu zanimanja medija, s obje strane La Manchea.

Nakon nedavnog susreta izmedju Natesa i Saint Etiennea, poznati “coach” je istakao svoju zahvalnost i ponos zbog igraca koji su na ,najbolji nacin, odali pocast poginulom kolegi :

-Nije billo jednostavno jer je susret kompliciran i zavrsen ne rijesenim rezultatom 1:1, podvukao je vidno ozalosceni Vaha, poseban performans svojih nogometasa!Ponosni smo na ekipu sto je umjela izaci na kraj sa teskim uvjetima igre.Zahvaljujemo gledateljima i vjernim navijacimana dragocijenoj potpori, posebno Brigadi-Loire, sto je pjevala cijelo vrijeme susreta.

Ostace u nasim srcima

Publika je izlagala argentinske zastave i one sa likom Emilijana Sale.Cijelo igraliste je ovacioniralo ime tragicno izcezlog, mladog sportasa.
Poseban dogadjaj se zbio u devetoj minuti igre, kada je sudac Franck Schneider zaustavio mach, odusevivsi prisutne na igralistu Louis Fontenau. Svi su pljeskali, pjevali, uzdizuci zastave.Ako su suze Salinog prijatelja Yacinea Bammona bile ocekivane, trenerove su potvrdile jakost osjecaja svih ucesnika.

Nakon nogometnog susreta, igraci su predvodjeni Abdoulayem Touré, napravili pocasni krug odjeveni u dresove sa likom Emilijana Sale, Argentinca sto “Nikada nije popustao”! Publika je dugo ostala na tribinama a suporteri nastavili pjevati. Pred improviziranim oltarom polagano je cvijece, crtezi, dresovi, zastave…

Nantes ce dugo pamtiti dogadjaj- povjerioo je novinarima Vahid Halilhodzic.Emilijano ce zauvijek ostati u nasim srcima a nikada necu zaboraviti tog djecaka, koji je bio poseban!

Autor: Dzana Mujadzic