Halep razbila Williams i osvojila Wimbledon

Fantastična Simona Halep deklasirala je Serenu Williams 6:2 i 6:2 u finalu Wimbledona i tako stigla do prve titule na najvećem teniskom turniru na svijetu, piše Oslobođenje.ba.

Nije bilo drame na terenu. Nije bilo velike neizvjesnosti, ni velikih preokrete, tako tipičnih za tenis dama. Sve je išlo jednim smjerom, sve je bilo onako kako je diktirila Halepova, koja je prvi put u karijeri došla u finale Wimbledona, a kada je već tu, nije bila raspoložena da ode kući bez trofeja.

Preporod je dočekala na Wimbledonu. Došla je do drugog velikog trofeja u karijeri i od ponedeljka će biti četvrta teniserka svijeta.

Prvi set u finalu trajao je samo 27 minuta. Halepova je napravila brejkove u prvom i trećem gemu i to je bilo dovoljno da se otvori put ka prvom setu.

U drugom je Williams igrala bolje, držala se do 2:2, kada joj je Rumunka ponovo oduzela servis. Odmah u narednom servis gemu i drugi put – 5:2. I tu je bio kraj.

Rumunija je dobila prvi put u historiji šampionku Wimbledona. A, samo jednom do sada u karijeri, 2014. godine, Simona je bila u polufinalu Otvorenog prvenstva Engleske…