Gužve na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod

Jutarnja magla smanjuje vidljivost u višim predjelima, kao i u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce Jablanica-Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje, Konjic-Mostar, Livno-Kupres, Livno-Drvar i Livno-Mrkonjić Grad, kao i dionice u dolinama rijeka Lašve, Bosne i Save.

Kolovoz je pretežno vlažan, a na moguću poledicu upozoravamo u planinskim predjelima, kao i na mostovima i prilazima tunelima. Vozače pozivamo na opreznu vožnju i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na regionalnom putu R-419 Mihalji-Blidinje na snazi je obustava saobraćaja za teretna vozila preko 3,5 tone.

Pojačana frekvencija vozila i duža zadržavanja jutros se bilježe na ulazu u BiH na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Bosanski Brod. Na ostalim graničnim prijelazima za sada se ne čeka duže od 30 minuta.

Zbog loših uslova za vožnju u Crnoj Gori zabranjen je saobraćaj za teretna vozila sa prikolicom i šlepere na GP Hum-Šćepan Polje. Zbog radova u Hrvatskoj i dalje je zatvoren GP Bosanski Novi-Dvor.

Zbog nastupajućeg praznika katoličkog Božića, od 24.12. od 12 sati do 25.12. do ponoći zabranjuje se prevoz eksplozivnih materija na području FBIH.

Autor: Avaz